Vi kommer in ett väntrum, vi är helt själv och sätter oss och så börjar blicken vandra runt i rummet. Plötsligt så kommer det in en person till och nu börjar blicken igen vandra runt men då för att hitta något att fästa blicken på under en lite längre stund så det inte känns obekvämt med det nya sällskapet i strax intill. Tänk om det fanns något att titta på tänker man men tar snabbt istället fram mobiltelefonen och börjar pilla på den. Likaså gör den andra personen som precis kommit in och nu sitter alla i sin egen lilla bubbla och fokuserar på något helt annat som kanske stressar och gör dig upprörd. Plötsligt står din läkare där och kallar in dig och du slipper nu den olustiga känsla att sitta i väntrummet.

Tänk om den här personen istället skulle ha haft något lugnande att titta på under tiden den väntat. Att se något rogivande som bidrar till att man känner sig lugn och trygg bidrar till ett bättre möte med patienten och ett nytt besök känns inte så farligt nästa gång.

Ett väntrum ska vara en plats som skapar en lugn och trygg atmosfär. Den som befinner sig där ska känna sig trygg och harmonisk vilket även leder till att personen påverkar sin hälsan positivt.
Det vi har tagit fram är bildprogram från vår Scandinaviska natur som passar in i väntrum. Genom att ”ta naturen” in i väntrumsmiljön så skapas en avstressande faktor som enligt forskning visar på att den motverkar psykologisk stress. Vi skapar med detta en hälsofrämjande miljö som ger goda förutsättningar till att personer blir positiva och mer aktivt kommer att ta eget ansvar för sin egen hälsa. Ni får också kunder som upplever er mottagning vara av högre kvalitet då dom känner sig trygga hos er.

_DSC4057